10 причини да отхвърлим Истанбулската конвенция

Ние имаме позиция за Истанбулската конвенция.
А вие?

Джендър идеология

Създадохме този филм, за да споделим кои са 10-те причини, които ни карат да я отхвърляме.

Всеки българин трябва да знае какво се случва и да има позиция по въпроса, защото докато нехаем, други решават съдбата на нашите деца и бъдещето на България.

При създаването на филма се сблъскахме с много ужасни и поразяващи факти от това, което се случва в страните, приели джендър идеологията. Не сме споделили всичко, защото филмът щеше да стане прекалено дълъг. Но е факт, че всичко това е истина, която въобще не се крие и свободно се пропагандира.

Повечето хора, с които сме разговаряли, нищо не знаят и нямат позиция по въпроса за ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Ще се радваме, ако този филм достигне до повече хора, за да разберат какво голямо зло стои пред вратата ни.

От всички нас зависи дали ще бъде допуснато!

 

Допълнение (от 15.11.2021 г.):

След първото качване това филмче събра много гледания и споделяния в социалните мрежи.

След надигането на всеобщо обществено недовлство, въпросът бе поставен за решение от Конституционният съд на България, който отхвърли Истанбулската конвенция с мотивите: „Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, съставена на 11.05.2011 г. в град Истанбул, подписана от Република България на 21.04.2016 г. не съответства на Конституцията на Република България“. Основният аргумент против конвенцията е, че съдържа неясни термини, а при ратификацията й, тя би имала сила на над национално законодателство.

Трябва да се отбележи и събитието, че през 2021 г. Турция излезе от ИК с основни мотиви: „Истанбулската конвенция отначало беше създадена , за да защити правата на жените, но беше „превзета“ от хора, които се опитват да нормализират хомосексуалността, което е недопустимо спрямо турските социални и семейни ценности“.

През 2021 г. натискът към България да приеме ИК отново се засилва, защото Европейският съюз смята, че присъединяването на ЕС към Конвенцията от Истанбул за борба с домашното насилие е „основен приоритет за Комисията.“

Какво предстои да се случи от тук нататък с България предстои да видим. Не може да не буди тревога факта, че филма „10 причини да отхвърлим Истанбулската конвеция“ беше свален от YouTube (предполагаме, че е станало в последните 1-2 месеца), без да сме уведомени за това.

Филмът е качен отново и за колко време ще се задържи при така действащата цензура – предстои да видим.